Az emberek között igen elterjedt az a vélekedés, hogy a a kézfej mérete árulkodó a péniszmérettel kapcsolatban. Pontosabban, a kis kéz kis péniszt, míg a nagyobb kéz nagyobb péniszt jelent – tartja a közvélekedés. De vajon valóban így van-e? Van-e összefüggés a kéz és a pénisz mérete között?                                                                                                                                                           

pénisz péniszméret

Gyakran hallani olyat – dédanyáinktól és nagyanyáinktól különösen – hogy az urak kéz vagy egyéb testrészének (pl. orr, láb, ujjak) mérete összefüggésben van a péniszük méretével. Minél nagyobb a mindenki számára látható testrész, annál nagyobb az általában csak kevesek számára megcsodálható másik. De mit mond a tudomány erről?

Meglepő módon több kutatást is végeztek a téma kapcsán. A kutatók vizsgálták már a lábméret, a kézfej, illetve a száj vastagságának péniszmérettel való összefüggését. Egyetlen esetben mutattak ki összefüggést az említett testrészeknél, méghozzá a mutatóujj és a gyűrűsujj mérete közötti különbség esetében: minél nagyobb a két ujj közötti különbség, annál nagyobb a férfi péniszének mérete – legalábbis a tanulmány szerint.

pénisz péniszméretAzonban a témával foglalkozó kutatók többsége úgy véli, hogy

a látható testrészeink mérete semmiféle összefüggésben nincs a péniszünk nagyságával.

Fontos adalék a témához, hogy egyáltalán mi számít nagynak és mi kicsinek. Nos, a kutatások szerint

az átlag péniszméret valamivel nagyobb, mint 13 cm,

bár ez kontinensenként és országonként is változik (erről bővebben itt tájékozódhat). Az persze már más lapra tartozik, hogy a férfiak hajlamosak kissé meghosszabbítani a saját méretüket – természetesen csak szóban (általában).

A blog követése Facebookon.