Az Orbán-féle családdefiníció kritikája több olyan hozzászólót is megihletett, aki nem átallotta megosztani véleményét homoszexualitás témakörben. A melegeket gyerekkorukban molesztálták? Sérültek ezek az emberek? A homoszexualitás tanult viselkedési forma? Meggdöbbentő tévhitek a homoszexualitásról.

melegek homoszexualitás Orbán család tévhit

Kép forrás: bulistar.hu

Az előző, Orbán-féle családdefinícióról szóló poszt heves vitát váltott ki a blog olvasói között. Természetesen vita tárgyát képezte, hogy mit nevezhetünk családnak, s mit nem, és nem meglepő módon a meleg párok, illetve maga a homoszexualitás témaköre is előkerült. Sokak olyan súlyos tévhiteket fogalmaztak meg ennek kapcsán, hogy nem mehetek el mellette szó nélkül. Úgyhogy – heteroszexuális férfiként – kötelességemnek érzem szélesíteni szintén hetero férfitársaim látásmódját.

1. Tévhit: a melegek sérültek és/vagy megrontották őket gyerekkorukban

Az egyik hozzászóló, muschong a következőt írja:

„A homoszexuálisok túlnyomó többsége megsérült gyermekkorában, megrontás áldozatává vált. Erről amerikai kutatási eredmények tanúskodnak.”

Jelenleg nem tudok ilyesféle kutatásról, de gyaníthatóan nem is létezik az említett vizsgálat. Hogy miért? Mivel ezt tudományos igénnyel felmérni gyakorlatilag lehetetlen. Ennek oka, hogy nem tudunk reprezentatív mintát képezni, tudniillik a molesztálás ténye a legtöbb esetben rejtve marad.

Maga az állítás pedig egész egyszerűen nevetséges. Számos olyan eset van, amikor valakit molesztáltak gyerekkorában, mégsem lett meleg. Vagy: mi a magyarázat az egypetéjű ikerpárok esetében a különböző nemi identitásnak? Vagy: miért fordul elő a jelenség az állatvilágban (például a farkasoknál, pingvineknél stb.)

melegek homoszexualitás Orbán család tévhitA molesztálás/gyerekkori trauma nincs összefüggésben a szexuális identitással.

2. Tévhit: a média ront meg

Az előző hozzászólás ekképp folytatódik:

Ma már lehet, hogy a média ront meg – nem “normális”, a normálisnak statisztikai, általános vagy átlagos értelmében sem.

A média hatása legfeljebb annyiban befolyásoló tényező, hogy nagyobb tömegekhez jut el a témakör. Ám a média nem „ront meg”, attól senki sem lesz meleg, hogy ezt látja, hallja, maximum könnyebben felvállalják a melegek szexualitásukat, kevésbé kell titkolózniuk. Ha pedig a médiát hibáztatjuk a jelenség miatt, akkor érdemes felidézni az ókori görögöket, akik között szintén akadtak szép számmal melegek és biszexuálisok is.

melegek homoszexualitás Orbán család tévhit

3. Tévhit: a homoszexualitás tanult viselkedési forma

Egy Angéla Mérkell nevű felhasználó a következőt írja:

A homoszexualitás tanult viselkedési forma!!!
Bizonyos környezetben, élethelyzetekben (fiát egyedül nevelő édesanya, azonos neműek zárt közössége, tartós sikertelenség a másik neműeknél stb.) nagyobb valószínűséggel tör felszínre, de sohasem genetikai alapú!

Egyszerű az állítás cáfolata, elég csak ismét az ikergyerekek példáját alapul venni. De, hogy tudományosak maradjunk: az eddigi talán legnagyobb volumenű, a homoszexualitás öröklött vagy tanult voltát vizsgáló kutatás (íme, hivatkozva) egyértelműen kimutatta:

a homoszexualitás veleszületett, genetikus dolog.

Vagyis ez nem egy hóbort, nem egy választott dolog. Nem a média hatására kialakuló valami, és nem is egy mintakövetés. Kódolt – ezt kellene megérteni mindenkinek.


 

A blog követése Facebookon.