Sörre bor, bármikor, ámde borra sör, meggyötör? Ha keverjük a különböző típusú alkoholokat, akkor rosszabbul leszünk másnap? Az alkohol tényleg jó hatással van az idegen nyelvű kommunikációra? A szoptatás időszakában valóban tilos alkoholt fogyasztani? Megannyi kérdés és tévhit az alkohollal kapcsolatban, amikre fény derül a cikkből. Tesztelje tudását!                                                                        

Azt már tudjuk, hogy mi számít soknak és mennyi betegségért felelős a rendszeres alkoholfogyasztás. Továbbra is maradunk az alkohol és egészség témakörnél, ezúttal a leggyakoribb alkohollal kapcsolatos mítoszokról, állításokról lesz szó. Melyiknek van és melyiknek nincs valóságalapja? Tesztelje magát! Ha az egyes kártyákra kattint, kiderül, hogy tényről vagy tévhitről van-e szó.


Ha kíváncsi arra is, hogy milyenné válik a személyisége alkohol hatására, töltse ki ezt a tesztet .


Felhasznált forrás
Fritz Renner et. al. (2017): Dutch courage? Effects of acute alcohol consumption on self-ratings and observer ratings of foreign language skills.
Kathryn Ashton et. al. (2017): Do emotions related to alcohol consumption differ by alcohol type? An international cross-sectional survey of emotions associated with alcohol consumption and influence on drink choice in different settings.

A blog követése Facebookon.