Íme a vonzó nők legfontosabb 6+1 külső jegye

Miután megnéztük, hogy mi az a legfőbb 8+1 külső tulajdonság, ami egy férfit vonzóvá tesz, lássuk, hogy mi a helyzet a másik nem képviselőinél. Érdekes hasonlóságok és lényeges különbségek a két nem vonzó külső jegyeinek megítélésében.                                                                                                                                                                                                                                                        

nő nők vonzó nő vonzó külső tulajdonságok női attraktivitás női szépség szép nő szépség derék-csípő

Azt már tudjuk, hogy mik azok a külső tulajdonságok, amelyek egy férfit leginkább vonzóvá tesznek a tudomány szerint. De mi a helyzet a nőknél? A kérdésre többek között a Business Insider videójából kaphatunk választ:

Elöljáróban annyit érdemes megjegyezni, hogy – tetszik vagy sem – a férfiak sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a külső tulajdonságoknak, mint a nők. Ennek egyszerű, evolúciós gyökerekre visszanyúló oka van, ami dióhéjban ekképp hangzik. A férfi a fajfenntartás szempontjából akkor a leghatékonyabb, ha minél több nőt termékenyít meg, így megsokszorozva génjei továbbélésének esélyét. Ezzel szemben a nő épp fordítva gondolkodik, ugyanis a biológiai tényezők miatt jóval nagyobb hátrányban van e téren, hiszen a maximális utódnemzés korlátozva van nála. Ennek következtében a nő célja egy olyan partner találása, aki hosszútávon gondoskodik az utód(ok)ról és róla, ezáltal pedig a belső tulajdonságok válnak mérvadóvá. Köznapibban:

a férfi szétszórja magvait, a nő pedig felneveli és gondozza az utódokat, így a leghatékonyabb a fajfenntartás

Persze az helyzet nem ilyen egyszerű, mert az ösztönös viselkedéshez még hozzájön egy-két dolog (pl. szokások, normák stb.) Viszont nem meglepő a videóban először elhangzó állítás, miszerint

a női attraktivitás a kacérságon (flörtön) és a szexen múlik, mert ezek nélkül nincs szaporodás,

ami ugyebár a férfi elsődleges céljai, küldetései közé sorolandó. De lássuk mik azok a külső jegyek, amik a legfontosabbak a férfiak számára, amikor megnéznek egy nőt.

nő nők vonzó nő vonzó külső tulajdonságok női attraktivitás női szépség szép nő szépség derék-csípő

1. Derék-csípő arány

Nem véletlen, hogy az évszázadok során a nők mindig próbáltak kedvező derék-csípő méretarányt „varázsolni” maguknak, például fűzők vagy csípő- és fenéktájon kipárnázott ruhák segítségével. A tudományos kutatások szerint

a legoptimálisabb, ha egy nő derék-csípő aránya minél közelebb van a 7:10 arányszámhoz.

Ennek oka, hogy ez a (homokóra) alak aktiválja az agynak azon területét, amely a férfi figyelméért és társas viselkedéséért felelős, azt az üzenetet küldve neki, hogy az érintett hölgy a szaporodásra leginkább alkalmas.

2. Magas hang

Érdekes, hogy míg a nők a külső jegyeknél a mélyebb férfihangot részesítik előnyben, addig ez a hölgyeknél épp fordítva van. Ennek az a magyarázata, hogy

a magasabb hang kisebb, míg a mélyebb nagyobb termetre utal, ami különféle előnyök és hátrányok forrása volt az évezredek során

(gondoljunk az állatvilágra, ahol a nőstény általában kisebb és kevésbé színes, hogy könnyebben el tudjon rejtőzni, mivel ő gondozza az utódokat). Érdekesség, hogy egy másik vizsgálat nem a magas hangot jelöli meg mint potenciálisan vonzó külső jegyet, hanem a miénkhez minél hasonlóbb hangszínt. Ez nem meglepő, hiszen számos dolog tekintetében a hasonló tulajdonságokkal rendelkező személyeket keressük.

3. Egészséges, hosszú, ápolt haj

A samponreklámokból már szinte mindenki számára ismertté vált, hogy milyen hajtípusok és hajproblémák léteznek. Annak okát viszont már kevesebben tudják, hogy miért fontos a minél ápoltabb és hosszabb haj. A válasz szimplán annyi, hogy

a hosszú és szép haj az egészség és termékenység jele.

nő nők vonzó nő vonzó külső tulajdonságok női attraktivitás női szépség szép nő szépség derék-csípő

4. Mosoly

Bizonyára minden olvasó tapasztalta már, hogy egy mosoly mennyire felvidíthatja az ember napját. És nemcsak erre alkalmas, hanem a férfiak figyelmének elnyerésére is, ugyanis

mert a mosoly bizalmat és stabilitást sugall, valamint a flört egyik alapeleme,

ami igen fontos a női attraktivitásnál, amint azt az elején láthattuk.További adalék a témához, hogy British Columbia Egyetem munkatársai azt találták, hogy a mosoly mellett lényegesek a fehér fogak is, mivel ezek az egészség szempontjából árulkodóak (bár a férfiak többsége nem mutatott különbséget a normál fehér és a vakítóan fehér fogak között). Érdekesség, hogy ugyanezen tanulmány szerint a nők már kevésbé szeretik a mosolygást – inkább a rezzenéstelen arcot részesítik előnyben.

5. Kevesebb smink

A természetesség vonzó a tudomány szerint is. Egy vizsgálat értelmében 

azok a nők vonzóbbak, akik kevesebb sminket visznek fel az arcukra

(pontosabban 40%-kal kevesebbet). Ennek okai egyelőre kevésbé ismeretesek, de könnyen elképzelhető, hogy a több smink gyanakvást indít el a férfiben a nő valódi adottságaira vonatkozóan, ezért lesz kevésbé vonzó.

6. Piros szín

Egy újabb ismerős tulajdonság, ami már a férfi külső jegyeinél is jelen volt. De hogy lehet, hogy mindkét nem számára vonzó a vörös? A férfiaknál szociális és biológiai okok egyaránt szerepet játszhatnak, és nincs ez másképp a nőknél sem, ugyanis

a vörös kihívó, felkelti a figyelmet, tehát a kacérság szempontjából rendkívül releváns, illetve a vörös a szexualitás szimbólumává vált a történelem során.

nő nők vonzó nő vonzó külső tulajdonságok női attraktivitás női szépség szép nő szépség derék-csípő

+1 Szemek

„A szem a lélek tükre” – szokták mondani. Ha ez nem is minden esetben igaz, tény, hogy minél nagyobb, annál vonzóbb egy női szempár, ugyanis a az őzikeszemek gyermeki ártatlanságot sugároznak. Ez pedig a védelem, a másik fél megvédésének evolúciós ösztönét váltja ki a férfiból, ezért lehet tehát vonzó.

A blog követése Facebookon.

0 Tovább

Íme a vonzó férfiak leglényegesebb külső jegyei

A Trech Insider munkatársai egy nagyon frappáns videóban mesélik el nekünk, hogy mik azok a külső tulajdonságok, ami miatt a nők vonzónak találnak egy férfit. Íme a 8 leglényegesebb külső tulajdonság, kiegészítve némi magyarázattal. + egy extrával, ami szintén nagyon vonzó a nők számára, ám az emberek többségének fogalma sincs, hogy miért.                                                      

férfi nő hódítás párkapcsolat vonzó pszichológia vonzó férfi külső férfi és nő külső tulajdonságok megítélésHumor, kedvesség, magabiztosság, célorientáltság – néhány a legfőbb olyan belső tulajdonságokból, amit a nők vonzónak találnak egy férfiban. No de mi a helyzet a külső tulajdonságok terén? A Trech Insider munkatársai erre válaszoltak, íme a videó:

1. Izmok

Nem meglepő, hogy az izmosság szerepel a listán. Az izmos férfi már az ősidők óta vonzónak számít, hiszen az izmos férfiegyedek tűntek a legalkalmasabbnak a túlélésre. Minél izmosabb, erősebb volt valaki, annál nagyobb esélye volt annak, hogy képes megvédeni a csoport tagjait, beleértve a nőt, az utódokat és persze önmagát is. Akkoriban ez az egyik, ha nem a legfontosabb dolognak számított.

Ezen belül még megemlíthetjük a széles vállat és az erőteljes mellkast, melyek szintén hasonló oknál fogva vonzóak a nők számára. Ám egy dolgot tisztázzunk mindezek kapcsán:

A nők ugyan vonzódnak a sportos, izmos férfitesthez, de nem igazán szeretik a kigyúrt fickókat.

Ennek egyszerű oka van. Ilyen esetekben úgy érzik, hogy férfi többet foglalkozik a saját szépségével, mint a nőével. Vagyis a fitt, természetes izmosság vonzó, a testépítős nem. Erről egyébként a 2011-ben elhunyt Ranschburg Jenő beszélt néhány éve zseniális előadásában (a konkrét téma 43:40-től):

2. Arcszőrzet

A férfi arcszőrzetének növekedését a férfihormonok okozzák. Minél magasabb egy férfi tesztoszteronszintje, annál gyorsabban nő a szakálla. Tehát az arcszőrzet a férfiasság jele. Ám nem mindegy, hogy milyen hosszú az a bizonyos szakáll.

A kutatások szerint a nagyjából háromnapos borosta a legvonzóbb a nők számára.

3. Piros ruha

Abból is a cseresznyepiros a leginkább. Egy pár évvel ezelőtti kutatás szerint azok a férfiak, akik ilyen színű felsőben vannak sokkal vonzóbbak a nők számára. A piros szín varázsa abban rejlik, hogy végső soron

a férfiak sokkal erőteljesebbnek, dominánsabbnak tűnnek tőle.

Hogy mi ennek az oka? A kutatók szerint egyrészt társadalmi gyökerei vannak a piros szín „hatalmának”, ugyanis szerte a világban – az ókori Kínától egészen az ókori Rómáig – a gazdagság és a hatalom jelképe volt ez a szín. Másrészt biológiai alapjai is lehetnek a piros szín vonzerejének. Egyes főemlősöknél, például a mandrilloknál vagy a barna páviánoknál a piros a dominancia jele, és ez a szín az egyik legintenzívebb jelzése annak, hogy ki (lesz) az alfa hím.

férfi nő hódítás párkapcsolat vonzó pszichológia vonzó férfi külső férfi és nő külső tulajdonságok megítélés

4. A szimmetria

A szimmetria mindig is fontos szerepet töltött be az emberiség történetében, elég csak a művészetekre gondolni. Nem meglepő tehát, hogy a szimmetria is szerepel a listán. A nők (és egyébként a férfiak is) azért tartják vonzónak a szimmetrikus külső jegyeket, mert

a szimmetria az esztétikai vonatkozásain túl az egészségesség jele.

5. Markáns állkapocs

A magyarázat egyszerű:

a markáns állkapocs maszkulinitást, férfiasságot sugároz a nők felé,

akárcsak a izomzat. A férfiak arcvonásait többek között a tesztoszteron alakítja, amely nemcsak az arcszőrzet növekedésében kap szerepet, hanem az arc csontjainak növekedésében is. A tesztoszteron az arccsontok növekedését erősíti, ettől lesz az arc szögletes formájú, az állkapocs pedig határozott vonalú.

6. Mély hang

A kutatásuk szerint, ha a nőnek csupán a hangja alapján kell eldönteni egy férfiról, hogy vonzó-e, számára, akkor a mély hangú férfiak a nyerők. A mély hangú férfiakat általában férfiasabbnak, erősebbnek és persze idősebbnek vélik a nők, mint a magasabb hangú férfitársaikat. És van még egy ok, ami miatt vonzó lehet a mély hang, ez pedig nem más, mint hogy

a mély hangú férfiak könnyebben megjegyezhetőek, így közelebb érzik őket magukhoz a nők.

Minél többet látunk valamit vagy valakit, annál vonzóbbnak találjuk, mert annál inkább bevésődik az emlékezetünkbe, így könnyebben megbízunk benne. Az van tehát előnyben a párkapcsolati téren, akit minél jobban és könnyebben megjegyeznek, így a mély hang, mivel jobban emlékezünk rá (plusz férfias is) előnyt jelent.

7. Limbális gyűrű

A sokak számára ismeretlen fogalom, a limbális gyűrű a szem fehér része, az inhártya és a szivárványhártya találkozásánál található. Ez az életkor előre haladtával egyre halványabbá válik, éppen ezért

a limbális gyűrűt a fiatalság és az általános egészség állapot indikátorának is tekinthetjük.

Egy kutatásban a tesztalanyoknak olyan férfi és női arcképeket mutattak, melyeken világos szemű arcok voltak láthatóak sötét limbális gyűrűvel, illetve ugyanezen arcok limbális gyűrű nélkül. A nők és férfiak szignifikánsan vonzóbbnak tartották az arcokat limbális gyűrűvel, mint anélkül.

férfi nő hódítás párkapcsolat vonzó pszichológia vonzó férfi külső férfi és nő külső tulajdonságok megítélés

8. Magasság

Közismert tény, hogy a nők általában a magasabb férfiakra buknak (már csak azért is, mert mellettük vehetnek fel magassarkút :). Egy kutatás szerint ennek az az oka, hogy

a magas férfiak sikeresebbek, jobban keresnek, mint alacsonyabb társaik.

És ha ez nem lenne elég, még ráadásul több gyerekük is lesz állítólag, azaz sikeresebbek az utódnemzésben is.

+ 1: Feszes fenék

A feszes hátsót igencsak szeretik a nők, ám csak kevesen tudják ennek az okát. A magyarázat az, hogy

a szexuális aktus erőteljes lökéseihez feszes, izmos fenék szükséges.

A löttyedt fenekű férfiaknak gyakran okoz nehézséget ez a mozdulat, és kénytelenek a teljes testsúlyuk használni a kivitelezéséhez. Azonban a nők számára ez nem igazán kellemes, mivel a férfi súlya eleve kényelmetlen, valamint a légzést is nehezíti.

10 Tovább

Mindenki másképp egyforma

blogavatar

Az emberek hülyék - gyakran mondjuk ezt a legkülönfélébb dolgok miatt. De mi vajon mások vagyunk-e? Mit mond a tudomány erről? A blog célja, hogy közéleti eseményeken keresztül mutassa be: a sok-sok köztünk lévő különbség ellenére, mégis milyen hasonlóak vagyunk.

Utolsó kommentek