A Trech Insider munkatársai egy nagyon frappáns videóban mesélik el nekünk, hogy mik azok a külső tulajdonságok, ami miatt a nők vonzónak találnak egy férfit. Íme a 8 leglényegesebb külső tulajdonság, kiegészítve némi magyarázattal. + egy extrával, ami szintén nagyon vonzó a nők számára, ám az emberek többségének fogalma sincs, hogy miért.                                                      

férfi nő hódítás párkapcsolat vonzó pszichológia vonzó férfi külső férfi és nő külső tulajdonságok megítélésHumor, kedvesség, magabiztosság, célorientáltság – néhány a legfőbb olyan belső tulajdonságokból, amit a nők vonzónak találnak egy férfiban. No de mi a helyzet a külső tulajdonságok terén? A Trech Insider munkatársai erre válaszoltak, íme a videó:

1. Izmok

Nem meglepő, hogy az izmosság szerepel a listán. Az izmos férfi már az ősidők óta vonzónak számít, hiszen az izmos férfiegyedek tűntek a legalkalmasabbnak a túlélésre. Minél izmosabb, erősebb volt valaki, annál nagyobb esélye volt annak, hogy képes megvédeni a csoport tagjait, beleértve a nőt, az utódokat és persze önmagát is. Akkoriban ez az egyik, ha nem a legfontosabb dolognak számított.

Ezen belül még megemlíthetjük a széles vállat és az erőteljes mellkast, melyek szintén hasonló oknál fogva vonzóak a nők számára. Ám egy dolgot tisztázzunk mindezek kapcsán:

A nők ugyan vonzódnak a sportos, izmos férfitesthez, de nem igazán szeretik a kigyúrt fickókat.

Ennek egyszerű oka van. Ilyen esetekben úgy érzik, hogy férfi többet foglalkozik a saját szépségével, mint a nőével. Vagyis a fitt, természetes izmosság vonzó, a testépítős nem. Erről egyébként a 2011-ben elhunyt Ranschburg Jenő beszélt néhány éve zseniális előadásában (a konkrét téma 43:40-től):

2. Arcszőrzet

A férfi arcszőrzetének növekedését a férfihormonok okozzák. Minél magasabb egy férfi tesztoszteronszintje, annál gyorsabban nő a szakálla. Tehát az arcszőrzet a férfiasság jele. Ám nem mindegy, hogy milyen hosszú az a bizonyos szakáll.

A kutatások szerint a nagyjából háromnapos borosta a legvonzóbb a nők számára.

3. Piros ruha

Abból is a cseresznyepiros a leginkább. Egy pár évvel ezelőtti kutatás szerint azok a férfiak, akik ilyen színű felsőben vannak sokkal vonzóbbak a nők számára. A piros szín varázsa abban rejlik, hogy végső soron

a férfiak sokkal erőteljesebbnek, dominánsabbnak tűnnek tőle.

Hogy mi ennek az oka? A kutatók szerint egyrészt társadalmi gyökerei vannak a piros szín „hatalmának”, ugyanis szerte a világban – az ókori Kínától egészen az ókori Rómáig – a gazdagság és a hatalom jelképe volt ez a szín. Másrészt biológiai alapjai is lehetnek a piros szín vonzerejének. Egyes főemlősöknél, például a mandrilloknál vagy a barna páviánoknál a piros a dominancia jele, és ez a szín az egyik legintenzívebb jelzése annak, hogy ki (lesz) az alfa hím.

férfi nő hódítás párkapcsolat vonzó pszichológia vonzó férfi külső férfi és nő külső tulajdonságok megítélés

4. A szimmetria

A szimmetria mindig is fontos szerepet töltött be az emberiség történetében, elég csak a művészetekre gondolni. Nem meglepő tehát, hogy a szimmetria is szerepel a listán. A nők (és egyébként a férfiak is) azért tartják vonzónak a szimmetrikus külső jegyeket, mert

a szimmetria az esztétikai vonatkozásain túl az egészségesség jele.

5. Markáns állkapocs

A magyarázat egyszerű:

a markáns állkapocs maszkulinitást, férfiasságot sugároz a nők felé,

akárcsak a izomzat. A férfiak arcvonásait többek között a tesztoszteron alakítja, amely nemcsak az arcszőrzet növekedésében kap szerepet, hanem az arc csontjainak növekedésében is. A tesztoszteron az arccsontok növekedését erősíti, ettől lesz az arc szögletes formájú, az állkapocs pedig határozott vonalú.

6. Mély hang

A kutatásuk szerint, ha a nőnek csupán a hangja alapján kell eldönteni egy férfiról, hogy vonzó-e, számára, akkor a mély hangú férfiak a nyerők. A mély hangú férfiakat általában férfiasabbnak, erősebbnek és persze idősebbnek vélik a nők, mint a magasabb hangú férfitársaikat. És van még egy ok, ami miatt vonzó lehet a mély hang, ez pedig nem más, mint hogy

a mély hangú férfiak könnyebben megjegyezhetőek, így közelebb érzik őket magukhoz a nők.

Minél többet látunk valamit vagy valakit, annál vonzóbbnak találjuk, mert annál inkább bevésődik az emlékezetünkbe, így könnyebben megbízunk benne. Az van tehát előnyben a párkapcsolati téren, akit minél jobban és könnyebben megjegyeznek, így a mély hang, mivel jobban emlékezünk rá (plusz férfias is) előnyt jelent.

7. Limbális gyűrű

A sokak számára ismeretlen fogalom, a limbális gyűrű a szem fehér része, az inhártya és a szivárványhártya találkozásánál található. Ez az életkor előre haladtával egyre halványabbá válik, éppen ezért

a limbális gyűrűt a fiatalság és az általános egészség állapot indikátorának is tekinthetjük.

Egy kutatásban a tesztalanyoknak olyan férfi és női arcképeket mutattak, melyeken világos szemű arcok voltak láthatóak sötét limbális gyűrűvel, illetve ugyanezen arcok limbális gyűrű nélkül. A nők és férfiak szignifikánsan vonzóbbnak tartották az arcokat limbális gyűrűvel, mint anélkül.

férfi nő hódítás párkapcsolat vonzó pszichológia vonzó férfi külső férfi és nő külső tulajdonságok megítélés

8. Magasság

Közismert tény, hogy a nők általában a magasabb férfiakra buknak (már csak azért is, mert mellettük vehetnek fel magassarkút :). Egy kutatás szerint ennek az az oka, hogy

a magas férfiak sikeresebbek, jobban keresnek, mint alacsonyabb társaik.

És ha ez nem lenne elég, még ráadásul több gyerekük is lesz állítólag, azaz sikeresebbek az utódnemzésben is.

+ 1: Feszes fenék

A feszes hátsót igencsak szeretik a nők, ám csak kevesen tudják ennek az okát. A magyarázat az, hogy

a szexuális aktus erőteljes lökéseihez feszes, izmos fenék szükséges.

A löttyedt fenekű férfiaknak gyakran okoz nehézséget ez a mozdulat, és kénytelenek a teljes testsúlyuk használni a kivitelezéséhez. Azonban a nők számára ez nem igazán kellemes, mivel a férfi súlya eleve kényelmetlen, valamint a légzést is nehezíti.