Nemrég került napvilágra a hír, mely szerint nagy létszámú migránscsoportok inzultáltak, molesztáltak és szexuálisan zaklattak fiatal nőket Hamburgban és Kölnben. Erre sokan az „ezért engedjük be ezeket az állatokat?” felkiáltással reagáltak. Mi meg egy tanulságos 2015-ös videóval.                                                                                                                                                                               

menekültek migráns kölni szilveszter bevándorlók bevándorlás

Sok-sok hírportál foglalkozott a kölni esettel, azzal a hírrel, hogy egy nagyjából ezer fős, migránsokból álló csoport molesztált, meglopott és zaklatott nőket Kölnben és Hamburgban szilveszter éjjelén. Nem véletlen, hogy mindez csak jóval később látott napvilágot: a migránsokkal szembeni előítéletek, az irántuk érzett gyűlölet már így is több, mint elég. Az eset pedig csak olaj a tűzre.

Amit ezek a személyek (szándékosan kerülöm a férfi és az ember szót) tettek mélységesen megvetendő és alávaló. Ezt nem lehet szépíteni, megmagyarázni: undorító. Ámde: meg lehet-e ítélni a magyar lakosság egészét ismertebb politikusaink tevékenysége által? Mondhatjuk-e, hogy a magyarok mindegyike tolvaj, csak azért, mert a politikusaink lopnak? Ugyanez a helyzet a migránsokkal is: nem ismerjük az összes embert közülük, nem szabad általánosítanunk (arról nem is beszélek, hogy a tettesek már jó pár éve Németországban élnek a közlemények szerint).

Mindezek fényében tekintsünk meg egy videót, aminek eredetileg semmi köze nem volt az említett eseményekhez, ám így újból aktualitással bír. Az üzenet: „Minden vallás védelmezi a nőket. A nők védelmezése maga a vallás.”

A blog követése Facebookon.