Szívből gyűlöli a reggeleket? Alig bír felkelni az ágyból hétfőnként? Nyugodjon meg, ezzel egyáltalán nincs egyedül. A kérdés az, hogy mit kellene tennie reggelente, hogy valamivel kellemesebbé tegye a felkelést. Íme egy egyszerű dolog, ami segít.                                                                                                                                                                                                                                                         

reggel ébredés nyújtás

 

A Harvard Egyetem pszichológusai ezúttal egy olyan témával foglalkoztak, ami mindannyiunkat érint. Többünket pedig igen kellemetlenül. Ez nem más, mint az ébredés, illetve annak kellemesebbé tétele. Hogy hogyan? A kutatók szerint mi sem egyszerűbb, ugyanis nem kell mást tennünk, mint hogy

mielőtt kiszállunk az ágyból: nyújtsunk!

Feszítsük ki a karjainkat fekvő pózban amennyire csak bírjuk. Valahogy így:

reggel ébredés nyújtás

Ezt hívják power-posing-nak, vagyis erő-pozíciónak. Az elnevezés nem véletlen, hiszen ez a póz nagyban hasonlít a magabiztosságra utaló testbeszédhez. Ez azért nagyon érdekes, mert ez a pozíció azt üzeni az agyunknak, hogy valóban magabiztosak vagyunk, vagyis tulajdonképpen nem történik más, mint az agyunk megtévesztése a testünk által.

reggel ébredés nyújtás

„Amikor eljátszod, hogy magabiztos vagy, akkor nagyobb a valószínűsége annak, hogy valóban erőteljesnek érezd magad” – mondja Amy Cuddy, az ismert amerikai szociálpszichológus a téma kapcsán. Szóval a lényeg: kelljen úgy, hogy nyújt!

Forrás: TechInsider

A blog követése Facebookon.