Gyakran ébred hátfájással vagy merev, zsibbadt végtagokkal? Sokat forgolódik és nyugtalanul alszik? Könnyen lehet, hogy a megoldás egyszerűbb, mint ahogy hiszi, ugyanis nagyin gyakran a rossz alvás hátterében egy olyan dolog áll, amire legutoljára gondolnánk: az ágymatrac. Töltse ki a tesztet, hogy megtudja, várathat-e még magára a matraccsere vagy már eljött az ideje.                        

Köztudott, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás elengedhetetlen feltétele a hosszú távú egészségnek. A megfelelő minőségű alváshoz azonban elengedhetetlen, hogy megfelelő ágymatraccal is rendelkezzünk, ami nem csupán az alvás szempontjából fontos. Az elhasznált matracok különféle egészségügyi problémák forrásai lehetne, úgymint a rendszeres hát- nyak- vagy fejfájás. Éppen ezért érdemes megfontolni, hogy min töltjük az estéink nagyobbik részét.

Általában azt szokták mondani, hogy az ágymatracunkat nagyjából 5-10 évente kell lecserélnünk, ám ez korántsem ilyen egyszerű. Egyes matracok még 10 év után is tökéletesen funkcionálnak, míg más matracok 1-2 év alatt tönkremennek. Íme a teszt, ami alapján kiderítheti, hogy eljött-e a matraccsere ideje vagy sem.

Ha továbbra is kételkedik abban, hogy matraca cserére szorul, akkor egyetlen dolgot gondoljon át: jól alszik-e a jelenlegi matracán? Ha nem, akkor cserélje le; túl sok időt tölt el rajta ahhoz, hogy ez fájdalommal vagy kényelmetlenségekkel járjon.

Felhasznált Források
Logan Block: How Often Should You Change Your Mattress?


blog követése Facebookon.