Gondolkodott már azon, hogy milyen időközönként lenne érdemes cserélnie az ágyneműjét? Minden bizonnyal néhányszor már megfordult a fejében. Megnyugtatásképp: jó eséllyel az Ön ágyneműje is gusztustalan, akárcsak mindenki másé. Hogy miért, kiderül a következő posztból.                                                                                                                                                                                    

ágy ágynemű hálószoba gusztustalan baktérium

Korábban már szó volt már a blogon, hogy milyen gusztustalan is a törülközőnk vagy épp a mobiltelefonunk, illetve hogy milyen sűrűn kellene ezeket tisztítani. Ezúttal az ágyneművel kapcsolatban nézzük meg ugyanezt, hasonlóan megdöbbentő tényeket közölve, mint korábban. Tudja meg, hogy miért is gusztustalan az ágyneműje, és hogy milyen gyakran kellene kimosnia azt.

Először is lássuk, hogy miért mondhatjuk, hogy nagy valószínűséggel nem túl bizalomgerjesztő az ön ágyneműje sem – legalábbis, ha közelebbről szemügyre vesszük. A kényelmetlen igazság a témáról, hogy

az ágyunk telis-tele van gombákkal, baktériumokkal, testi váladékokkal, földszármazékkal, bőrsejtekkel, pollennel és porral.

ágy ágynemű hálószoba gusztustalan baktérium

Más szóval: az ágyneműnk közelebbről nézve undorító. Nem hiszi? Íme néhány adat ezzel kapcsolatban. Egy átlag ember 26 gallon, azaz nagyjából 118 liter izzadtságot termel évente amíg az ágyában van. Ennek következtében az ágyunk az egyik legideálisabb hely a gombák szaporodására.

A poratkák szintén nagyon kedvelik az ágyunkat, és nem ritkán orrdugulást okoznak és/vagy súlyosbítják a meglévő allergiát. A legrosszabb helyzetben pedig azok az emberek vannak, akik az ágyukban esznek. Ugyanis az ételmaradékok rendkívül vonzóak a különféle bogarak számára, például a csótányok vagy a hangyák számára. De akkor milyen sűrűn is kellene kimosnunk az ágyneműnket? A szakértők szerint

körülbelül hetente kell ágyneműt cserélni ahhoz, hogy az említett elemeket a minimális szinten tartsuk.

Magukkal a párnákkal és takarókkal már más a helyzet, ezeket elég félévente kitisztítani. Szóval összeségében: irány a hálószoba, majd a mosógép!

Forrás: TechInsider

A blog követése Facebookon.