Mennyivel könnyebb lenne az első randira való készülődés, ha legalább azt tudnánk, hogy mit vegyünk fel, nem igaz? Van egy jó hír a férfi olvasók számára: immáron tudjuk. 1000 nőt kérdeztek meg a témával kapcsolatban. 1000 nő véleménye egyszerűen, öltözködéshez nem értő férfiak számára is könnyedén érthetően.                                                                                                                           

azelsosprint férfi-nő első randi párkapcsolat szerelem love

Mivel nem egy divatblogról lévén szó, jelen poszt nem tartalmaz konkrét márkákat, divattudományi szakterminusokat. Sokkal inkább egyszerű, alapvető tanácsokat nyújt első randira készülő vagy azt tervezgető férfiaknak, akik azon tanakodnak, hogy mit vegyenek fel ezen alkalomra.

Nem a ruha teszi az embert – tartja a mondás. Ez igaz is, de arról sem szabad megfeledkezni, hogy – akár tetszik, akár nem – lényeges információforrás más személyek, különösen a leendő nagy ő számára. Éppen ezért nem árt odafigyelnünk, hogy mit is veszünk fel az első randira. Férfiként ehhez egy 1000 nő bevonásával készült kérdőíves vizsgálat nyújt nagyszerű támpontot. Azon férfiak számára, akiket a részletek helyett a lényeg érdekel, annak íme a legfontosabb tanulság a témát illetően. A kérdőívből teljesen egyértelműen kiderült, hogy

a legjobb választás az első randira a közönséges póló. A nők 94%-a ebben szeretné látni a partnerét az első randin.

A helyzet azonban nem ennyire egyszerű. Természetesen egyáltalán nem mindegy, hogy ez a ruhadarab milyen. A legfontosabb két faktor (az elsőt a nők 56%-a, a másodikat 46%-a tartotta a legfontosabbnak) a következő:

a leglényegesebb, hogy tiszta és vasalt legyen a férfia ruhája, a második, hogy illeszkedjen hozzá.

azelsosprint férfi-nő első randi párkapcsolat szerelem love

A harmadik helyen a színek, illetve azok harmóniája végzett (szerzői megjegyezés: az egyszínűség nem jó, de még rosszabb, ha 3-4 színnél többfélét visel az ember magán). Óriási örömhír a blog szerzőjéhez hasonló, divathoz a legkevésbé sem értő férfiak számára, hogy:

a nők 84%-t a legkevésbé sem érdekli az, hogy milyen márkájú a férfi ruhája.

Az már annál inkább, hogy milyen színű az adott ruhanemű. Ha biztosra akarunk menni, akkor válasszuk a feketét. Ezt a válaszadók 66%-a jónak tartotta. A második helyezett a kék volt 48%-kal. Vagyis

első randira fekete vagy kék színű ruhadarabokat aggasson magára!

azelsosprint férfi-nő első randi párkapcsolat szerelem love:

Hihetetlenül érdekes, hogy mit mond el a férfiról a ruhája az első randevún. Nem a ruha teszi az embert? Ugyan. Négy személyiséggel kapcsolatos dimenziót vizsgáltak a kutatásban, amit a ruházat alapján kellett megtippelni. Ezek a következőek voltak: szexuális tapasztalat, intelligencia, arrogancia, „férj-faktorság” (mennyire alkalmas férjnek). Az eredmény dióhéjban:

Ha szexuális vonzerejét szeretné növelni, válassza a farmer-póló-sportkabát szettet. Ha feleséget akar, vegyen fel öltönyt. Ha intelligensebbnek szeretne tűnni, akkor is. Ha arrogánsnak: szmoking.

További fontos információ lehet az első randijukra készülő férfitársaknak, hogy a kutatásban részt vevő hölgyek:

  • csupán 4% szerette volna öltönyben látni partnerét az első randin (szmokingban 1% ugyanez az arány)
  • majdnem fele (48%) a póló és farmer ruhaegyüttest preferálta ebben a szituációban, ám 46% a póló sportkabát/sportzakó kombinációt
  • 74% a 18 és 29 év közötti korosztályból a póló és farmer ruhakombinációra szavazott

Szóval akkor: hogyan is öltözködjünk férfiként az első randin?

Csábítóként így:

azelsosprint férfi-nő első randi párkapcsolat szerelem love

Férjjelöltként így:

azelsosprint férfi-nő első randi párkapcsolat szerelem love

Entellektüelként meg emígy:

azelsosprint férfi-nő első randi párkapcsolat szerelem love

Sok sikert, uraim!

Képek forrása: www.sonofatailor.com

A blog követése Facebookon.