A megfelelő folyadékpótlás nagyon fontos. Egy felnőttnek kb. 2-3 liter vízre van szüksége egy nap. Erre azonban nagyon sokan nem fektetnek kellő hangsúlyt, sok esetben azért, mert egész egyszerűen elfeledkeznek róla. Többek közt nekik készült a posztban bemutatott apró szerkezet.                                                                                                                                                                                               

vizsprint viz folyadék folyadékbevitel vízfogyasztás folyadékpótlás

A megfelelő vízfogyasztás számos pozitív élettani hatással jár, például segít a fogyásban vagy a a bőrünk szépségének a megőrzésében. A felnőttek számára javasolt folyadékbevitel 2 és 3 liter között mozog naponta, ám ezt a mennyiséget sokan meg sem közelítik. Ennek oka gyakran az, hogy az ember dolgozik, családdal vagy barátokkal van, minek következtében elfeledkezik a folyadékpótlásról. Számukra tökéletes megoldást jelenthet egy apró szerkezet, az Ulla.

Az Ulla egy dió nagyságú készülék, amit egy pánt segítségével rögzíthetünk a poharunkra, üvegünkre vagy amiből éppen iszunk. A szerkezet figyeli, hogy mennyi folyadékot iszunk meg, és ha ez nem elegendő, akkor figyelmeztet minket, hogy több folyadékra van szükségünk.

vizsprint viz folyadék folyadékbevitel vízfogyasztás folyadékpótlásAz Ulla működésének alapja a szenzorok, amelyek képesek nyomon követni a mozgást és a dőlést. A készülék az összes rezgést (pl. ha gépelünk vagy ha felállunk az asztalól) érzékeli, és ilyenkor egy lámpa kezd el villogni. Ez azt jelenti, hogy innunk kell. Ugyanez megtörténik 30 percenként is. Ha nem iszunk a határidő lejártáig, a fény villogni kezd, ha viszont ittunk – a dőlés érzékelés következtében – a lámpa kialszik.

A készüléket gyártó szlovén cég több vizsgálatot is végzett, amelyek eredménye az lett, hogy az Ulla-t használó személyek nagyjából 2-3 alkalommal isznak többször, mint akiknek nincs ilyen készülékük. Egy készülék egyébként 24.99 dollárba, azaz kb. 6850 forintba kerül, és a cég információ eddig több mint 100 ezer darab kelt el belőle.

Forrás: TechInsider

A blog követése Facebookon.