A cukor fogyasztása hiperaktivitáshoz vezet? A másnaposság valóban megelőzhető a megfelelő vízfogyasztással? A kávéfogyasztás tényleg rákkeltő hatású? A futás vagy a gyaloglás a jobb egészségügyi szempontból? Quiz az egészségesz életmóddal kapcsoaltban.

egészség életmód sport ember

Bizonyára többen bocsátkoztak újévi fogadalmakba 2018-ra vonatkozóan. Leszokni a dohányzásról, odafigyelni az étkezésre, többet mozogni vagy csak egyszerűen boldogabbnak lenni – néhány klasszikus. Amint az látszik, az ilyen fogadalmak egy jelentős része az egészségünkhöz kapcsolódik, éppen ezért a blog ez évben igyekszik ezt szem előtt tartani. 2018-ban a blog az egészség és a pszichológia kapcsolatára, az lelki pszichológiai hátterére fókuszál.

Mindemellett néhány hétköznapi kérdés (amolyan mindig is tudni akarta, de sose merte megkérdezni jellegű poszt) tudományos magyarázata, megközelítése is helyet kap a cikkek között. Lesz szó boldogságkutatásról, pszichoszomatikus betegségekről, a lelki egyensúly és állóképesség megteremtéséről, valamint olyan mindennapos dolgokról, mint például, hogy milyen gyakran cseréljük az ágyneműnket vagy épp a fogkefénket.

Ám kezdésképp indítsunk egy kvízzel egészséges életmód témakörben!